Wijk bij Duurstede, 5 februari 2020. Vorig jaar startte een pilot van 10 sportlessen voor kinderen die baat hebben bij structuur en minder makkelijk aansluiting vinden bij een reguliere sportaanbieder. De opzet is om in kleine groepjes, maximaal 8 kinderen en 2 tot 3 begeleiders, gymlessen te verzorgen op de maandagmiddag voor 7-12 jarigen met bijvoorbeeld ADHD of ASS(Autisme spectrum stoornis). Als het mogelijk is, worden kinderen naar het reguliere sportaanbod begeleid.

Hoe voel je je?

Dat het er anders aan toegaat, vertelt Giel-Jan Wittenberg, sportcoach, zie je bij binnenkomst. Elk kind heeft een naamkaartje hangen en ze mogen vertellen hoe ze zich voelen, ben je moe of heb je juist heel veel energie. Tijdens de eerste lessen hebben ze de regels afgesproken waar elk kind zich aan moet houden, lukt het niet, dan hebben ze een hoekmatje waar een kind een relaxspeeltje kan doen.

Gymles

Giel Jan: 'het is een soort gymles, vaak in een spelvorm bijvoorbeeld voetbal. Hij wijst op een coach en twee kinderen die vanaf een bepaalde afstand op het doel schieten, een metertje naar achter gaan staan en opnieuw op het doeltje schieten, als dat lukt weer een metertje verder. Daarna hetzelfde spelletje met het andere been, en zo verder. Blijkt toch moeilijker dan gedacht. En altijd minimaal twee begeleiders die veel ervaring hebben met deze doelgroep.'

Zelfvertrouwen

Ouders zijn positief over deze aanpak, het zelfvertrouwen van de kinderen is toegenomen en kinderen kunnen nu ook vertellen dat ze op sport zitten. Met de bijna 1: 1 begeleiding groeit het kind stapje voor stapje in zijn sportontwikkeling. Ze durven meer en, allerbelangrijkst, ze vinden het leuk. Er is gekozen voor de gymzaal in Obs het anker omdat deze beter geoutilleerd is met beter en kleiner materiaal. Aanmelden kan via de website, dan volgt er eerst een gesprek met de ouders.

Voor info:

  • Iedere maandag vanaf 20 januari m.u.v. de schoolvakanties
  • Tijd: 16.15-17.15 uur.
  • Maximaal 8 kinderen
  • Gymzaal brede school Het Anker. Middelweg 7 Wijk bij Duurstede
  • Contact  mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-33 56 70 36.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha