Wijk bij Duurstede, 22 mei 2019. Met nog 3 wedstrijden te gaan en zonder puntverlies gingen de CDW Meiden Onder 17 afgelopen dinsdagavond naar S.V. Zeist om de kampioenswedstrijd te spelen. De directe tegenstander kon alleen theoretisch nog gelijk komen want met een positief doelsaldo van +30 voor de CDW meiden was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Formeel moest er natuurlijk wel nog een punt uit Zeist mee naar huis genomen worden.

Met gezonde wedstrijdspanning en onder het toeziend oog vande tientallen meegereisde supporters traden de meiden aan of het hoofdveld van Sportpark Dijnselburg. Coach Henny had de vertrouwde opstelling gemaakt.

Na een nerveus begin kwamen er in de loop van de eerste helft kansen over en weer met een licht overwicht voor de CDW meiden. Ze legden veel aanvallen op de mat maar de keepster van Zeist stond telkens een doelpunt in de weg. In één van de spaarzame uitvallen scoorde Zeist met een lucky net voor de rust de 1-0 voor de thuisclub.

Dat was een tegenvaller. Coach Henny had in de rust de handen vol om de dames weer in de positieve stand te krijgen maar met volle moed begonnen de meiden aan de 2e helft. De CDW meiden pakten het heft weer stevig in handen en legden een aantal mooie aanvallen op de mat. Dat resulteerde in de terechte gelijkmaker na een kwartier. 1-1!

Met nog 25 minuten op de klok moesten de dames nog flink aan de bak. Een paar mooie aanvallen van CDW met een hard schot op de paal en gevaarlijke counters van Zeist maakte dat het laatste kwart nog erg spannend werd. Met nog 2 minuten blessuretijd op de klok ontvouwden de vele supporters 2 prachtige spandoeken en namen zo vast een voorschot op het aanstaand kampioenschap.

Gelukkig trok de scheidsrechter niet al te veel blessuretijd meer bij en floot hij om 21.17 de wedstrijd af. Eindstand 1-1. Weliswaar heeft CDW MO17 een punt in Zeist moeten laten maar de meiden werden ondanks de spanning terecht ongeslagen kampioen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha