Wijk bij Duurstede, 13 december 2017. Groep 5 en 6 van de Horn zijn op woensdag 13 december naar het militaire luchtvaartmuseum in Soesterberg geweest als afsluiting van het eerste IPC item. De Horn is dit schooljaar gestart met het IPC programma. (International Primary Curriculum)

Vliegen centraal

Vier weken stonden vliegtuigen en vliegvelden centraal tijdens de IPC lessen in deze groepen. Sommige kinderen kennen nu de A320 van Airbus, een prachtig passagiersvliegtuig met twee verdiepingen. Ze weten wat de functie van een stewardess is en hebben gesproken met een piloot. Daarnaast weten ze waarom een vliegtuig in de lucht blijft.

Vliegen

Vliegen blijft magisch, waarom gaat een vliegtuig eigenlijk de lucht in? vele kinderen hebben genoten van dit interessante onderwerp en hebben er vanzelfsprekend veel van geleerd. Daarnaast hebben de kinderen ook leren samenwerken, overleggen en hebben ze zelf bedacht wat ze van het onderwerp wilden weten. Zelf keuzes maken en verantwoording dragen voor hetgeen je zelf, of samen met je groepje, besloten hebt vinden wij op De Horn belangrijk.

Leerlingen en leerkrachten leren

De leerkrachten hebben ook geleerd van dit eerste IPC onderwerp. Voor de leerlingen en leerkrachten was dit immers het eerst item. Het thema 'kunst' wordt het tweede thema. Dit thema wordt een gezamenlijk project met onze partnerschool in Sittensen (Duitsland).

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha