Handen uit de mouwen in de Noorderwaard

Wijk bij Duurstede, 26 november 2017. De gemeente Wijk bij Duurstede ziet het belang van vergroening in de gemeente en is deelnemer aan landelijke project 'Groen aan de Buurt'. Door meer zware regenval de komende decennia kan de capaciteit van de riolering niet toereikend zijn en een groene leefomgeving is gezonder voor de mens.

Natuurwerkdag

Op de landelijke natuurwerkdag van 4 november werd het eerste project uitgevoerd in de Ovens, vandaag werd de stenen cirkel op het plein van de Hoogstraat/Abrikozengaard onder handen genomen.

Vrijwilligers

De vaste groep van zes vrijwilligers heeft alles goed voorbereid. Bewoners hebben een mooi ontwerp gemaakt en droog en zonnig weer geregeld. De stenen werden vooraf verwijderd en rond 9.00 uur werden de palen in de aarde geslagen en de lijnen uitgezet waarbinnen de beplanting moest komen. Binnen drie uur is de stenen cirkel omgevormd tot een border vol met struiken en planten. De werkgroep hoopt natuurlijk dat het gewaardeerd wordt en een stimulans is voor inwoners om eens in je tuin te kijken waar er stenen verwijderd kunnen worden en beplanting voor in de plaats kan komen.

Onderhoud

De bewoners dienen hun 'steentje' bij te dragen en het onderhoud zelf ter hand nemen. Gelukkig zijn er een aantal enthousiaste buurtbewoners die deze taak op zich hebben genomen. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha