Wijk bij Duurstede, 20 september 2020. Vandaag protesteerden tussen 11.00 en 13.30 uur motorrijders op verschillende plaatsen in Nederland met een “Tourrit voor vrije wegen”. Het mooie nazomer weekend bracht ook vele motorrijders naar de Lek en Rijndijk.

Afgesloten wegen

Op verschillenden plaatsen in de provincie Utrecht is er een verbod om op bepaalde (dijk) wegen te komen met motoren. De motorrijders zijn het daar niet meer eens en vinden dat tegen overtreders moet worden opgetreden en niet een verbod voor alle motorrijders wordt ingevoerd. Op enkele plaatsen in de provincie klagen en voeren omwonenden (bv Lopik en Amerongen) actie bij populaire routes van motorrijders tegen de ‘ronkende’ motoren.

Afspiegeling

Vanmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur was op de Lekdijk-Oost te zien dat de veel motorrijders zich aan de verkeersregels hielden. De meeste motorrijders reden solo of met z’n tweeën over de N-229 van en naar de Lek en Rijndijk. Bij grotere groepen trekt een enkeling bij het zien van de camera het gas open, met bijbehorend lawaai, of maakt een wheelie (zie foto op onze Facebook pagina).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha